Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 28 jun 2019

Vrijdag Visdag: zomerse salade met witvis, meloen en rauwe ham

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: zomerse salade met witvis, meloen en rauwe ham. 

*Voor dit recept kun je verschillende soorten witvis zoals schelvis of kabeljauw gebruiken.

Zo maak je deze zomerse salade met witvis, meloen en rauwe ham

Verwarm je oven voor op 180 graden. Haal de vis uit de verpakking. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie en leg de vis hierin. Bekleed vervolgens een bakplaat met aluminiumfolie en verdeel daar de aardappelblokjes over. Leg de aardappeltjes samen met de vis 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de meloen in vieren. Verwijder met een lepel de zaadjes, snijd de schil los en snijd de meloen in gelijke parten. Pel en snijd de rode ui in ringen, was de komkommer en snijd die in gelijke dunne plakken.

Maak een dressing van twee eetlepels yoghurt-mayonaise, twee eetlepels yoghurt en één eetlepel olijfolie. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de vis in gelijke stukken. Meng in een grote kom de vis met aardappelblokjes, ui, komkommer, rucola en dressing. Rol de parten meloen in een plak ham.

Verdeel de salade over vier borden en serveer er de meloen met rauwe ham bij. Eet smakelijk!

Vrijdag Visdag: zomerse salade met witvis, meloen en rauwe hamVrijdag Visdag: zomerse salade met witvis, meloen en rauwe ham

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Vrijdag Visdag: zomerse salade met witvis, meloen en rauwe ham
Sluiten