Lisanne
Lisanne Recepten 13 aug 2019

Zomerse erwtensoep met kokos

Erwtensoep in de zomer? Met dit zomerse recept kan het gewoon. Voor die warme dagen waarop je hunkert naar de knusheid van de winter. Deze erwtensoep heeft een zomerse twist door de kokosmelk en is lekker hartig door de gemalen komijn.

Dit recept komt van blogger Charelle van The Scent Of Cinnamon en is gebaseerd op de Ayurvedische leer. Op haar blog deelt Charelle al haar ervaringen en ontdekkingen op het gebied van gezonde voeding en de kracht van kruiden.

Zomerse erwtensoep met kokos

Zo maak je de zomerse erwtensoep

Breng het water samen met de kokosmelk, zout en de gemalen komijn aan de kook.

Voeg de erwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.

Haal de kookpot van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.

Garneer met de geroosterde kokos-chips en breng op smaak met de verse peper en koriander.

Gebruik je geen geroosterde kokos-chips maar geraspte kokos? Rooster de geraspte kokos dan in een pan op middelhoog vuur (zonder olie) tot het het een bruin tintje krijgt. Dat duurt 2 tot 3 minuten, dus blijf bij de pot en roer regelmatig. Haal de pot direct van het vuur zodra de kokos bruin kleurt.

Meer zomerse soepjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zomerse erwtensoep met kokos
Sluiten