Nancy
Nancy Menugang 17 sep 2018

Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Deze gevulde zoete aardappel met kikkererwten kun je makkelijk op een doordeweekse dag maken. De aardappel moet wel een uurtje poffen in de oven, maar dan ga je intussen gewoon iets anders doen. Lekker met saffraanyoghurt, kikkererwten en verse munt!

Dit recept kun je trouwens ook vegan maken: vervang de Griekse yoghurt dan door sojayoghurt, cashew yoghurt of andere plantaardige yoghurt.

Wil je er een complete maaltijd van maken? Serveer deze gevulde zoete aardappels met kikkererwten dan bij couscous, tabouleh of een salade.

Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappels goed schoon. Wrijf ze in met zonnebloemolie en verpak ze per stuk in een vel aluminumfolie. Doe dat losjes, maar zorg dat de verpakking goed sluit, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Pof de zoete aardappels in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de natuurlijke suikers beginnen te karameliseren. Afhankelijk van de grootte duurt dat 45 tot 60 minuten.

Maak ondertussen de saffraan-yoghurt. Laat de saffraan daarvoor 5 minuten trekken in een schaaltje met 3 eetlepels heet water. Roer het goudgele saffraanwater door de yoghurt in een schaaltje. Doe de knoflook erbij en voeg olijfolie, citroensap en een snuifje zout toe. Zet apart.

Hussel de kikkererwten door de specerijen en ahornsiroop. Verhit een kleine pan op medium vuur en bak de kikkererwten knapperig en bruin. Dat duurt ongeveer 5 minuten.

Snij de gepofte zoete aardappels in de lengte open. Druppel de saffraanyoghurt over de zoete aardappels. Verdeel de kikkererwten erover en bestrooi met verse munt. Maak af met een snuifje za’atar.

Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Meer zoete aardappels:

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met kikkererwten
Sluiten