Nancy
Nancy Inspiratie 7 jun 2019

Zo maak je mayonaise in minder dan 30 seconden!

Als je dit snelle recept voor zelfgemaakte mayonaise eenmaal kent, voel je nooit meer de behoefte om een bokaal mayonaise te kopen in de supermarkt. Het is immers niet alleen doodeenvoudig om zelf mayonaise te maken, met behulp van een staafmixer is het klusje ook nog eens gedaan in minder dan 30 seconden. En zoveel lekkerder!

Om zelf mayonaise te maken heb je flinke spierballen nodig. Je moet flink kloppen met de garde tot je mayonaise de gewenste dikte heeft. Daarbij moet je de olie héél langzaam toevoegen, anders gaat je mayonaise schiften. En dan kun je weer opnieuw beginnen.

Daar heb je allemaal geen last van als je je zelfgemaakte mayonaise maakt met de staafmixer. Het goedje is klaar in 30 seconden, zonder een spoortje stress. Het is voor deze methode wel belangrijk dat de ingrediënten voor je mayonaise op kamertemperatuur zijn – zoals altijd wanneer je zelf mayonaise maakt.

Geen nood: Dit moet je doen als je zelfgemaakte mayonaise begint te schiften

Zo maak je mayonaise in in minder dan 30 seconden!

Zelfgemaakte mayonaise in 30 seconden

Gebruik een hoge maatbeker (of een kan) en doe daarin: 1 heel ei, 1 lepel azijn van goede kwaliteit (of citroensap), 1 flinke koffielepel Dijon mosterd en eventueel wat zout en peper. Giet er 250 ml plantaardige olie op. Olijfolie kan ook, maar dat heeft een vrij sterke smaak waar je van moet houden (in een mayonaise). Zonnebloemolie is neutraal van smaak.

Zet de staafmixer in de maatbeker, zet ‘m aan en beweeg de staafmixer ongeveer 30 seconden rond in de maatbeker tot je een volle, romige mayonaise voor je ziet. En voilà: supersnelle, zelfgemaakte mayonaise!

Breng je mayonaise op smaak

Voeg eventueel nog wat zout en peper toe om de mayonaise op smaak te brengen. Of voeg andere smaakmakers toe, zoals citroenrasp of limoenrasp, curry, sriracha, wasabi, sojasaus, miso of wat je dan ook maar lekker vindt. Ook lekker: zwartebonenmayonaise (heerlijk bij onze umamifrietjes met zeewierzout!).

Liever met een garde? Jamie Oliver doet voor hoe je mayonaise maakt met een garde:

mayonaise maken

Lekker met mayonaise

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Reageer op artikel:
Zo maak je mayonaise in minder dan 30 seconden!
Sluiten