Paulien
Paulien Recepten 14 jan 2020

Zo maak je zelf een grote portie hartverwarmende glühwein

Kerstmarkten zijn altijd gezellig: de twinkelende lichtjes, de lekkere jenever, de wafels op een stokje en natuurlijk de bekertjes dampende glühwein. Maar wist je al dat je snel en makkelijk zelf zo’n dampend bekertje kan maken? Je hebt er zelfs maar vijf ingrediënten voor nodig!

Glühwein is een typisch Europees kerstdrankje dat je maakt door wijn te verwarmen met lekkere specerijen. En dat kan je dus heel makkelijk zelf maken.

Zo maak je zelf glühwein

Begin door eerst de sinaasappel en de citroen in partjes of plakjes te snijden, wat je zelf het mooiste vindt. Breek ook alvast het kaneelstokje doormidden.

Zet een grote kookpot op het vuur en doe daar de rode wijn in. Verwarm de wijn zachtjes maar zorg dat ie niet begint te koken, want dan verdampt de alcohol.

Doe de sinaasappel- en citroenpartjes bij in de kookpot en voeg ook de kaneelstokjes en de kruidnagels toe. Roer alles goed door elkaar.

Laat het mengsel 15 minuten op het vuur verwarmen zodat alle smaken goed opgenomen worden.

Je kan ervoor kiezen om na de 15 minuten op het vuur je mengsel naast het vuur nog verder te laten ‘trekken’. Kan je niet langer wachten? Giet dan het wijnmengsel door een zeef.

Voeg eventueel nog wat suiker toe om het geheel wat zoeter te maken en serveer onmiddellijk zodat de glühwein nog lekker warm is.

Tips

Je kan de rode glühwein ook met wat suiker laten inkoken tot een lekkere saus voor bijvoorbeeld bij gestoofde peren of bij een ijsje.

Je kan ook witte glühwein maken. Dat doe je op exact dezelfde manier. Wij vinden de witte glühwein nog lekkerder met een scheutje amaretto. Daar krijg je het zeker warm van!

Toch meer zin in een cocktail?

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf een grote portie hartverwarmende glühwein
Sluiten