Liselotte
Liselotte Recepten 3 feb 2018

Zo maak je zelf de allerbeste American pancakes

Luchtig, romig en vol van smaak … De perfecte American pancakes maak je vanaf nu helemaal zelf. En het perfecte recept? Dat is afkomstig van Martha Stewart.

Tip om de pancakes luchtig te krijgen: klop het beslag niet te lang. Klontertjes zijn juist een goed teken! Daarnaast wordt in dit recept gebruik gemaakt van karnemelk, wat zorgt voor een extra fluffy effect.

Verwarm een pan met dikke bodem of teppanyaki-plaat op middelhoog vuur. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een middelgrote kom. Voeg de eitjes, vier eetlepels boter en de karnemelk toe en meng goed. Het beslag moet kleine tot middelgrote klontertjes hebben.

Verwarm de oven op 85 graden. Giet de resterende boter in de pan, zodat er een dun laagje in ligt. Bak de pannenkoekjes in porties van ongeveer 120 milliliter (1/2 cup) beslag en bak ze vijf centimeter van elkaar af. Na ongeveer twee en een halve minuut zullen er bubbeltjes ontstaan en zijn de zijkantjes droog.

Keer de pannenkoekjes om en bak totdat beide kanten goudbruin zijn, gedurende één minuut. Herhaal met de rest van het beslag en houd de gebakken pannenkoekjes warm in de oven.

american pancakes
Reageer op artikel:
Zo maak je zelf de allerbeste American pancakes
Sluiten