Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 29 apr 2019

Zo maak je krokante chips van aardappelschillen (zonder te frituren!)

Gooi nooit meer de schillen van je patatten in de vuilbak. Je kunt er immers heel lekkere krokante chips van bakken. Zónder te frituren!

Dat chips van aardappelen gemaakt worden, weet iedereen (hopen we dan toch). Maar dat je van de schillen ook een lekkere krokante snack kunt maken weet niet iedereen. Wij vonden een perfect recept op Food52 waarbij je de frituurpot (en het frituurvet) niet eens uit de kast hoeft te trekken.

Zo maak je krokante chips van aardappelschillen

Nadat je aardappelen hebt geschild voor een ander gerecht (een puree of hartige wafels met kaas, bijvoorbeeld), laat je de schillen minimaal 20 minuten (maar liever een paar uur) drogen op een schone keukendoek (hoe droger, hoe beter).

Verwarm de oven op 220 graden.

Geef de aardappelschillen een dun laagje olie en kruid met je favoriete kruiden of specerijen. Dat kan met simpel peper en zout, met uienpoeder en zout of lookzout en cayenne.

Bak 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de grootte) op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven tot ze mooi krokant zijn. Houd ze goed in het oog: wanneer er kleine ‘belletjes’ onstaan, zijn je chips klaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JUNO Magazine (@junomagazine) op

Wat te doen met de aardappelen

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Food52

Reageer op artikel:
Zo maak je krokante chips van aardappelschillen (zonder te frituren!)
Sluiten