Alice
Alice Recepten 5 nov 2019

Zo maak je snelle, eenvoudige koekjes met M&M’s en Oreo’s

We beginnen spontaan te kwijlen bij deze heerlijke koekjes met M&M’s en Oreo’s. Het contrast tussen het krokante van de Oreo’s en de M&M’s en het zachte, boterachtige deeg is een natte droom voor iedere koekjesliefhebber. En bovenal: het beslag voor deze lekkernij heb je op vijf minuten gemaakt!

Dit recept komt van Averiecooks. Haar blog staat vol met recepten voor lekkere zoete tussendoortjes of desserts. Ideaal dus voor de zoetebekken onder ons.

Tip: M&M’s bestaan in verschillende smaken en kleuren, gebruik dus diegenen die jij het lekkerst vindt. Je kunt bijvoorbeeld ook altijd Maltesers gebruiken. Voor de koekjes geldt hetzelfde: geen fan van Oreo’s? Kies dan voor chocolate chip cookies of iets anders.

koekjes
Foto: Averiecooks

Zo maak je deze koekjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een bakplaat (20 x 20 cm) en leg er aluminiumfolie in. Smeer in met bakspray of boter en zet opzij.

Smelt dan voor ongeveer 1 minuut de boter in een kom in de microgolfoven.

Wacht dan heel even voor je het ei toevoegt (totdat de boter een beetje is afgekoeld). Voeg dan het ei, de bruine suiker en de vanille toe en klop alles door elkaar tot het een glad mengsel is.

Voeg de bloem toe en roer totdat alles goed gemengd is.

Roer er dan de Oreo’s in.

Giet het beslag uit in de klaargemaakte pan en strijk de bovenste laag glad met je spatel.

Strooi dan de M&M’s over het beslag en druk ze zachtjes in het deeg.

Bak de koekjes voor ongeveer 20 minuten of totdat ze er klaar uitzien: de zijkanten zouden redelijk stevig moeten aanvoelen. Prik met een tandenstoker even in het midden, als er geen deeg meer aan de tandenstoker hangt dan is de koek klaar.

Laat alles 30 minuten afkoelen voordat je het geheel in kleine stukken snijdt.

koekjes
Foto: Averiecooks

Andere koekjes maken

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo maak je snelle, eenvoudige koekjes met M&M’s en Oreo’s
Sluiten