Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 7 jul 2019

Zo maak je je favoriete stoemp zomerproof

Stoemp is niet enkel lekker in de winter. Je kunt immers ook heerlijke zomervarianten maken die juist fris en licht zijn.

Om een zomerse stoemp te maken is het lekker als je niet al te zware ingrediënten gebruikt. Ook hoef je niet altijd gewone aardappelen te gebruiken, bietjes of zoete aardappelen kun je bijvoorbeeld ook heel goed stampen! Wij delen graag een aantal lekkere combinaties met je.

1. Andijviestoemp met cherrytomaatjes
Aan de klassieke andijviestamppot kun je een zomerse twist geven door er wat cherrytomaatjes aan toe te voegen. Dit geeft je stoemp een ietwat zoete smaak en dat is in combinatie met aardappelen en de frisse andijvie heel erg lekker.

2. Stoemp met doperwten 
In de zomer zijn er weer verse doperwten verkrijgbaar. Het is even een werkje om ze uit de peulen te halen, maar dan heb je wel zalige knapperige erwtjes. Kook ze in melk, meng ze door aardappelpuree en schep er wat gehakte munt door. Zo heb je een fijne zomerse stoemp!

Zo maak je je favoriete stoemp zomerproof
Bron: Flickr

3. Witte bonenstoemp met prei
Witte bonen zijn ideaal om te pureren. Wat gesmoorde prei erdoor en ook nu heb je een fris gerecht op tafel. Schep er nog wat gerookte kip door en je hebt een zomers maaltje.

4. Stoemp van zoete aardappel
Je kunt in plaats van normale aardappelen ook zoete aardappelen in een stoemp gebruiken. Heel lekker in combinatie met feta, koriander en wat veldsla of verse spinazie. Ook verrassend met geroosterde pecannoten erdoor.

Zo maak je je favoriete stoemp zomerproof

5. Bietenstoemp met prei en geitenkaas
Ook rode bieten lenen zich goed voor een puree en bietjes gaan mooi samen met feta. Heerlijk voor als je goesting hebt in een lichte stamppot tijdens zomerse dagen.

6. Rucolastoemp
Rucola door je stoemp geeft een hele fris-pittige ondertoon. Voeg ook nog wat basilicumblaadjes en tomaatjes toe en je smaakpapillen worden zeker aangewakkerd!

Zo maak je je favoriete stoemp zomerproof

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo maak je je favoriete stoemp zomerproof
Sluiten