Lisanne
Lisanne Inspiratie 13 aug 2019

Zo maak je de ovendeur proper met natuurlijke middelen

Als je de oven vaak gebruikt, zal de ovendeur zeker en vast vies en vettig worden. Niet erg, maar bij de volgende groentequiche of chocoladetaart die je bakt, is het wel fijn als de oven weer goed proper is. Helaas is de ovendeur schoonmaken voor veel mensen niet het favoriete klusje om te doen. Gelukkig is de deur in geen tijd weer schoon dankzij deze tips.

Een vettige ovendeur schoonmaken. Niet iets waar we per se naar uitkijken, maar wel noodzakelijk voor een fijne omgeving om in te koken en te bakken.

Ovendeur schoonmaken op 2 natuurlijke manieren

We zijn geen groot fan van chemische schoonmaakmiddelen die slecht zijn voor het milieu. Daarom maken wij het liefst schoon met natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Ovendeur schoonmaken met citroen

Wist je dat citroen voedselresten, vet, bacteriën en geurtjes op een natuurlijke manier verwijdert? Dat maakt citroen uiterst geschikt om de ovendeur mee schoon te krijgen.

Voor een blinkend schone oven pers je twee citroenen uit. Het sap sprenkel je of spray je (met een plantenspuit bijvoorbeeld) op de vettige ovendeur. De overgebleven schillen gooi je niet weg, maar mogen in een ovenschaal met een laagje water in de oven.

Zet de oven een half uur aan op 80°C. Daarna kan je met een vochtige doek al het vet uit de oven verwijderen. Bonuspunten: je oven ruikt heerlijk fris door de citroen.

Ook handig: De bakplaat kuisen doe je zo

Ovendeur schoonmaken met bicarbonaat

Bicarbonaat kun je voor van alles gebruiken, en óók voor het schoonmaken van je keuken. Voor het schoonmaken van de ovendeur meng je drie eetlepels bicarbonaat met drie eetlepels water. Maak er een papje van en smeer dit op de vette ovendeur.

Laat het goedje ongeveer een uur intrekken en wrijf de ovendeur schoon met een microvezeldoekje of een schone spons.

Nog meer schoonmaken? Keuken schoonmaken: zo krijg die vette keuken weer proper

Dit artikel verscheen eerder bij ons Nederlandse zusje Roomed.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo maak je de ovendeur proper met natuurlijke middelen
Sluiten