Alice
Alice Inspiratie 15 dec 2019

Zo komen vegetariërs tijdens het gourmetten ook aan hun trekken

It’s the most wonderful time of the year… en dat betekent voor ons: gourmetten! Niets leuker dan die gigantische grill op tafel zetten en bekvechten over welk vleesje van jou is. Wij denken dan vooral aan worstjes, kippenspiesjes en burgers, maar ook vegetariërs kunnen evenveel plezier beleven aan een gezellig avondje gourmetten. Ziehier, onze favoriete vegetarische gerechten voor op de gourmet.

Het is natuurlijk een optie om die worstjes en burgers te vervangen door allerlei vleesvervangers, maar zover waren jullie zelf waarschijnlijk ook al. Daarom voorzien we een aantal gerechten die zelfs elke vleesliefhebber wel kan pruimen.

1. Halloumi

Halloumi is een grillkaas en dus perfect om (tromgeroffel) te grillen! Grill een volledige plak en stop ’em tussen een broodje samen met groentjes en een lekker looksausje of grill kleine stukjes en maak er een saté van.

2. Gevulde champignons

Een gevulde champignon is een klassieker, maar oh zo lekker. Hol de champignon uit, stop er kruidenkaas of mozzarella in en leg op de grill. Wil je het groots aanpakken? Kies dan voor portobello’s en gebruik ze als vegetarische steak.

gourmetten
Foto: Belga Image/Easyfotostock

3. Satés van tofu

Tofu kent iedereen ondertussen, maar al eens tofusatés met sojasaus en sesamzaad geprobeerd? Gewoon wat sojasaus, chilipeper en gembersiroop of honing mengen en dan de blokjes hierin soppen. Rol ze daarna in wat sesamzaad, steek ze op een saté en leg ze op de gourmet. Je kan de tofu aan tafel klaarmaken of je kan de satés natuurlijk ook al op voorhand bereiden.

4. Rösti

Rösti kun je heel goed gebruik voor vegetarisch gourmetten, omdat je het als een pannenkoekje kan bakken. Die kleine pannetjes van de gourmet zijn hier dus uitermate geschikt voor.

5. Groentensaté

Misschien een beetje vanzelfsprekend, maar een lekkere groentensaté op de gourmet is ook altijd een topper.

gourmetten
Foto: Belga Image/Easyfotostock

6. Bruscetta

Misschien denk je niet aan bruscetta’s bij het gourmetten, maar het is een perfect, lekker vegetarisch gerechtje waarvoor je geen extra ingrediënten in huis hoeft te halen. Stokbrood heb je waarschijnlijk al in huis, tomaten, olijfolie, peper en zout ook.

Gewoon even een stukje stokbrood besprenkelen met olijfolie en grillen in een pannetje of op de steengrill. Daarna wat blokjes tomaten, peper en zout op je broodje dresseren et voilà!

7. Auberginerolletjes

Ook lekker: auberginerolletjes met geitenkaas. Besprenkel een aantal dunne plakken aubergine met olijfolie en leg op de grill totdat de grillstrepen mooi zichtbaar zijn. Smeer er dan wat geitenkaas tussen en rol de aubergine op tot een mooi rolletje.

8. Gegrilde maïskolven

Gegrilde maïskolven verdienen best wat meer aandacht, wat ons betreft. Kook de maïskolven op voorhand voor ongeveer 15 minuten. Snijd ze dan in kleinere stukken en laat ze even grillen op de gourmetplaat. Smeer in met wat boter, peper en zout. De combinatie tussen de zoete maïs en de zoute boter, blijft een winnende formule!

Meer vegetarische gerechten voor een avondje gourmetten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo komen vegetariërs tijdens het gourmetten ook aan hun trekken
Sluiten