Inspiratie 10 okt 2018 Lai-Wah

Zo kom je van een stinkende gootsteen af

Restjes saus, zure melk of andere vettige viezigheden: we spoelen het allemaal dagelijks door de gootsteen. Resultaat na een tijdje is een geur die het midden houdt tussen natte hond en ongewassen voeten. Wij geven je een paar tips hoe je van je stinkende gootsteen afkomt.

Wij lijsten 4 tips voor je op die stuk voor stuk werken. De keuze is aan jou welke je toepast voor jouw stinkende gootsteen.

Zo kom je van een stinkende gootsteen af

Kokend water
Onderschat de kracht van kokend water niet. Als je water hebt gekookt voor pasta of thee, laat het dan niet afkoelen, maar giet het in je gootsteen. Stinkt je gootsteen al als een oude sok, zullen de overige tips je meer helpen, maar regelmatig kokend water gieten, zal een boel luchtjes helpen voorkomen.

Bakpoeder, zout, azijn en kokend water
Schep 1 deel grof zout, 1 deel bakpoeder en 2 delen azijn (in deze volgorde) op het gootsteenputje en giet er kokend water op totdat het zout is opgelost en alles in het putje is verdwenen. Weg is je stinklucht! Voor een extra frisse geur kan je er nog citroensap aan toevoegen.

Zo kom je van een stinkende gootsteen af
Foto: TheKitchn

Bakpoeder, essentiƫle olie en kokend water
Wil je een fancy luchtje in de keuken, schep dan 100 gram bakpoeder in het putje en voeg daar een paar druppels olie aan toe. Munt, eucalyptus of lavendel bijvoorbeeld. Een ketel kokend water erover en je keuken geurt naar de Provence in de lente.

Warme azijn
Maak jij je koffiemachine schoon met azijn? Gooi het dan met 100 gram bakpoeder door de gootsteen, zolang het nog warm is. Koffiemachine schoon, gootsteen weer fris. Win-win noemen ze dat.

Bron: TheKitchn

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo kom je van een stinkende gootsteen af
Sluiten