Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 17 aug 2018

Zo kies je altijd de juiste tros bananen

Sta je bij het fruitschap in de supermarkt en weet je niet welke tros bananen mee te pakken? De ene is nog helemaal groen en de ander al half bruin? Culy legt je uit hoe je altijd de juiste tros bananen kiest.

Nee, dit is geen gevalletje first world problem. Maar het is wel vervelend als je te rijpe bananen meepakt als je pas over een paar dagen een verse smoothie met banaan wil maken. Of juist met een paar groene exemplaren thuiskomt wanneer je voor die namiddag een bananenbrood in gedachten had.

Zo kies je de juiste tros bananen

1. Let op de kleur
Zo zit je altijd goed: kies bananen met een heldere gele kleur met een klein beetje groen aan het einde.

2. Houd rekening met je timing
Houd er rekening mee wanneer je bananen wilt eten of verwerken in een gerecht.

Direct eten: kies bananen met een heldere gele kleur en geen of een heel klein beetje groen aan het einde. Een paar bruine spikkeltjes is ook goed, dat betekent dat de banaan goed rijp en zoet is.

Wil je ze pas over een paar dagen eten? Kies dan de exemplaren met meer groen aan het einde en laat ze op kamertemperatuur in een paar dagen rijpen.

Zo kies je de juiste tros bananen

3. Kies voor volle, dikke bananen
Onrijpe bananen zijn stevig en worden zachter en voller naarmate ze rijp worden. Als ze vol en dik zijn en als de schillen, stengels en uiteinden nog volledig intact zijn, heb je een goede tros in handen.

4. Vermijd gekneusde en gespleten bananen
Een paar bruine spikkels zijn oké, maar grote, gekneusde donkere plekken op de schil vermijd je het best. Ook als de schil is gespleten laat je ze beter liggen.

5. Koop geen bananen met een doffe schil
Zelfs als er geen bruine vlekken of beurse plekken op de bananen zitten sla je de exemplaren waarvan de gele schil een doffe grijze tint heeft beter over. Deze kleurloze kleur kan een indicator zijn dat het fruit bij een te koude of juist te warme temperatuur is opgeslagen. Hierdoor zijn ze niet goed gerijpt en dat doet de smaak en textuur geen goed.

Zo kies je de juiste tros bananen
Reageer op artikel:
Zo kies je altijd de juiste tros bananen
Sluiten