Inspiratie 21 apr 2018 Monique

Zelf de allerlekkerste croutons maken doe je zo

Croutons maken elke salade beter, dus waarom zou je ze niet zelf maken? Strooi ze over een verrukkelijke Caeser salade of door een heerlijke Italiaanse panzanella (broodsalade). Dat is puur genieten!

Zelf croutons maken

De sleutel tot succes bij croutons is dat je oud brood gebruikt. Vers brood bevat (te) veel vocht waardoor het minder snel droog wordt.

Verwarm je oven voor op 130 graden en snijd een brood of enkele broodsnedes in de vorm van croutons. Leg ze op een bakplaat en bak minstens 10 minuten totdat ze volledig zijn uitgedroogd.

Heb je toch vers brood gebruikt? Draai dan na 15 minuten de oven uit en laat ze er de rest van de dag of nacht in liggen.

Geef je croutons extra smaak door ze te besprenkelen met olijfolie, je favoriete kruiden of bak stukjes knoflook mee.

Zelf de allerlekkerste croutons maken doe je zo

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zelf de allerlekkerste croutons maken doe je zo
Sluiten