Paulien
Paulien Recepten 10 mrt 2019

Culy Homemade: pikante, Aziatische zalmballetjes

Deze zalmballetjes zijn een leuke variatie op de klassieke Vlaamse gehaktballen. Doe er een lekker Aziatisch sausje, wat rijst en gestoomde groenten bij en je hebt een topgerecht. Kriekjes zouden we achterwege laten.

zalmballetjes

Pikante Aziatische zalmballetjes

Verwarm een oven voor op 180°C. Vet een grote bakplaat in of bekleed ze met bakpapier of aluminiumfolie.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote kom. Dit doe je het best met je handen. Als het zalmgehakt te plakkerig aanvoelt, voeg dan nog wat extra paneermeel toe.

Als alles goed gemengd is, kan je beginnen rollen. Maak balletjes ter grote van een pingpongbal en leg ze op de bakplaat. Leg ze niet tegen elkaar aan want dan bakken ze niet mooi.

Stop de bakplaat in de oven en bak ze gedurende 15 à 18 minuten. Je kan ze halverwege eens ronddraaien voor een egalere kleur.

Terwijl de zalmballetjes bakken, kan je de saus maken. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Blijf gedurende 10 minuten goed roeren.

Je kan de balletjes meteen door de saus halen en dan serveren of de saus ernaast serveren. Heerlijk met wat rijst en gestoomde groene groenten.

zalmballetjes

Nog meer lekkers met zalm?

Bron: MJandHungryMan

 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pikante, Aziatische zalmballetjes
Sluiten