Paulien
Paulien Diner 4 okt 2019

Vis op z’n Aziatisch: gegrilde zalm met sticky tamarindesaus

De recepten die Jennifer Joyce deelt in haar nieuwe boek My Asian Kitchen, schitteren van de pagina’s af. In het boek deelt ze heerlijke Aziatische recepten, zowel traditioneel als modern. Zoals dit recept voor gegrilde zalm met sticky tamarindesaus. Gebruik een groot stuk vis en dien het op tijdens een etentje.

Tamarinde is ideaal om een stukje vis of vlees mee te glazuren. Daarnaast is het ook nog eens heel arm in caloriën. Een glazuur smeren op vis of vlees is ook nog eens heel nuttig want het zorgt ervoor dat je proteïnen niet uitdrogen.

zalm met tamarindesaus

Gegrilde zalm met sticky tamarindesaus

Verhit de olie in een kleine steelpan en fruit de knoflook 2 tot 3 minuten. Voeg de tamarinde, 100 ml water, vissaus, chilivlokken, palmsuiker en sojasaus toe, laat 5 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur.

Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Lepel wat tamarindesaus over de vis en bestrooi met de peperringetjes.

Gril de zalm 7 tot 8 minuten op het vel, op lage, directe hitte (met de kap erop als je de barbecue gebruikt). Laat de vis in de kern wat roze blijven, het is lekkerder als de vis mals en sappig is. Het vel kan een beetje blijven plakken aan de grill, maar dat is niet erg; we eten het niet op.

Trek het vel van de zalm en leg de vis op een schaal. Bestrooi met de verse kruiden en de resterende rode peper. Serveer met de resterende tamarindesaus en gestoomde rijst.

Wil je wat groenten bij dit gerecht? Maak dan deze snelle, Aziatische komkommer salade.

 

zalm met tamarindesaus

My Asian Kitchen van Jennifer Joyce (Good Cook) ligt in de (digitale) boekhandel voor € 24,95 euro. 

Meer lekkere recepten met zalm:

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Vis op z’n Aziatisch: gegrilde zalm met sticky tamarindesaus
Sluiten