Lisanne
Lisanne Inspiratie 15 mrt 2019

Waarom je eigenlijk een beetje yoghurt in je boter moet doen

Als je denkt dat je met boter niets origineels kan doen, dan heb je het mis. Met slechts een beetje yoghurt maak je van je boter een onweerstaanbare lekkernij.

Met boter kan je niet veel misdoen. Vaak is zelfs de meest goedkope boter erg lekker en kan je daar goed mee aan de slag gaan. Je kan het gebruiken als smeerlaag op een sneetje brood, maar je kan het ook een beetje up spicen met bijvoorbeeld knoflook, kruiden, zout of iets anders dat je lekker vindt.

Ondanks al die lekkere aanvullingen, had je de ultieme boterhack nog niet ontdekt. Naast dat teentje knoflook en dat beetje zout, is het heerlijk om een beetje yoghurt of skyr door je boter te mengen.

Yoghurt bij de boter

Yoghurt door je boter mengen, zorgt er niet alleen voor dat de boter meteen smeerbaar is als je het uit de koelkast haalt. Het geeft ook een subtiele, romige smaak aan de boter én het wordt een heerlijk smeerseltje om in te dippen (waar je boter normaal gesproken alleen kan smeren).

De truc is van een restaurant in IJsland, waar ze al langer yoghurt door de boter roeren voor wat meer creamyness. Skyrr om precies te zijn. Onze tip? Experimenteer met wat jij lekker vindt en hoe je de boter het liefst hebt. Hoe smeuïger de yoghurt en hoe meer je ervan bij doet, hoe romiger het resultaat.

Laat de boter voordat je gaat mengen wel even op kamertemperatuur komen. Anders is het wat lastig om de twee substanties goed met elkaar te mengen.

Lees ook:

Ontvang Culy nu in je inbox!Reageer op artikel:
Waarom je eigenlijk een beetje yoghurt in je boter moet doen
Sluiten