Alice
Alice Recepten 2 dec 2019

Een feestelijk voorgerecht: wonton met Thai duck salad van O’Cuisine

Een geslaagd kerstdiner staat of valt met een lekkere opener. Als je deze wonton met Thai duck salad van O’Cuisine klaarmaakt, zet je kerstavond dan ook gegarandeerd goed in. Wij op de Culy-redactie mochten al eerder proeven van de heerlijke creaties die Oi van O’Cuisine op tafel tovert en we verzekeren je: ze zijn de moeite waard!

Oi van O’Cuisine heeft al van kleins af aan een passie voor koken en doet niets liever dan haar gasten een ware culinaire beleving voorschotelen. Dit leidde tot haar eigen onderneming waarin ze haar Thaise roots verwerkte in haar gerechten die ze zelf als Frans-klassiek met Aziatische invloeden en een moderne touch omschrijft. In tussentijd kun je ook alle heerlijke creaties op @ocuisine_by_oi bewonderen.

wonton
Foto: Sarah Van Praag Photography

Hoe maak je deze wonton met Thai duck salad?

Frituur de wontonvellen even kort.

Haal het vet van de eendenfilet en snijd in fijne reepjes.

Laat daarna 2el rijst in een pan bruin worden zonder er vetstof aan toe te voegen. Maal daarna met een vijzel fijn (er mag nog een grove korrel inzitten). Zet even opzij.

Frituur daarna in een andere pan de reepjes eendenfilet tot ze krokant zijn. Voeg de eendenfilet vervolgens toe aan een snijmachine of ‘cutter’ en maal tot gehakt.

Bak het eendengehakt aan in de pan met olie.

Voeg na een aantal minuutjes de kippenbouillon, de vissaus en de oestersaus toe aan het gehakt en bak tot het gaar is.

Voeg tenslotte de groene kruiden en de gebrande rijst toe, roer alles door elkaar en bak een aantal minuutjes.

Dresseer de wontonvellen dan op een bord en vul met het eendengehakt.

Meer lekkere recepten voor de feestdagen

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Een feestelijk voorgerecht: wonton met Thai duck salad van O’Cuisine
Sluiten