Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 20 dec 2018

Culy Homemade: witloofsoep met krokante beenham en een parmezaankoekje

Wanneer je deze witloofsoep met krokante beenham en een parmezaankoekje tijdens een (kerst)dinertje wilt serveren, kan je ‘m op voorhand al heel gemakkelijk bereiden. Zo hoef je de soep enkel nog op te warmen wanneer je gasten aan tafel zitten.

Het recept voor witloofsoep met krokante beenham en een parmezaankoekje

Fruit de ui en de witloof in de boter op een zacht vuur gedurende 5 minuten. Let op: de ingrediënten mogen niet bruin kleuren.

Schenk de groentebouillon, witbier en room erbij, en breng aan de kook. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer en bestrooi met de peterselie.

Als de soep pruttelt, verwarm je de oven op 175 graden.

Meng de Parmezaanse kaas met de komijn en verdeel de kaas in 4 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje aan en steek ze in de oven. Zodra de kaas begint te bubbelen en een beetje bruin kleurt, haal je ze uit de oven en laat je de parmezaankoekjes afkoelen.

Verhoog de oventemperatuur naar 180 graden.

Leg de repen beenham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten krokant. Keer ze halverwege om.

Serveer de soep met de repen beenham en de kaaskoekjes.

witloofsoep

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: witloofsoep met krokante beenham en een parmezaankoekje
Sluiten