Liselotte
Liselotte Recepten 8 feb 2018

Winters gerecht: rodekoolsalade met spruitjes

Rodekoolsalade met spruitjes is een heerlijk winters gerecht. Lekker als bijgerecht bij gekookte aardappelen en een goede steak

Als je een keukenmachine met rasp hebt, ben je snel klaar. Anders snijd je de groenten met een scherp koksmes en ben je wat langer bezig. Of je gaat voor de gemakkelijkheidsoplossing: kant-en-klare fijngesneden groenten uit de supermarkt.

Maak de spruitjes schoon: snijd met een klein mesje de onderkantjes eraf en ontdoe ze van de buitenste blaadjes. Snij fijn of verwijder de kern, zodat ze uit elkaar vallen.

Schil de winterwortel. Rasp op een grove rasp de wortel, rode en witte kool en meng met de spruitjes. Schep twee eetlepels mayonaise door de groenten. Meng goed en laat even rusten. Voeg, indien nodig, extra mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout, en eventueel wat rozijntjes.

Je kunt deze salade maximaal een dag van tevoren maken. Als je ze langer wil bewaren, verkleuren de groenten wat, hoewel de smaak 3 tot 4 dagen goed blijft.

rode koolsalade met spruitjes

Reageer op artikel:
Winters gerecht: rodekoolsalade met spruitjes
Sluiten