Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 24 apr 2019

Culy Homemade: wentelteefjes met Nutella en aardbeien

Deze wentelteefjes worden geserveerd met verse aardbeien en getopt met een flinke klodder Nutella. De buitenkant blijft krokant en de Nutella smelt … What more could you wish for? 

Geen goesting in Nutella? Vervang die dan door roomkaas.

Het recept voor wentelteefjes met Nutella en aardbeien

Snijd de korstjes van het brood en kluts de eieren in een diep bord los. Meng met de melk en kaneel. Verwarm een pan op middelhoog vuur met een klontje boter.

Leg de sneetjes brood in het ei-mengsel en bak ze in de pan tot ze aan beide kanten bruin zijn. Dit duurt 2-4 minuten per kant. Voeg eventueel een beetje extra boter toe als de pan te droog wordt.

Serveer met de aardbeien en een flinke dot Nutella.

Wil je het echt speciaal maken? Plet dan de sneetjes met een deegroller. Besmeer het einde van de broodjes met een flinke eetlepel Nutella of roomkaas en top met in stukjes gesneden aardbeien. Rol het brood zo strak mogelijk op en ga zo door met de rest van het brood.

Maak het ei-mengsel zoals hierboven beschreven en verwarm een pan met een klontje boter. Dip de broodrolletjes in het mengsel en bak ze met de naad naar beneden in de pan. Bak ze in porties totdat ze rondom goudbruin zijn, ongeveer twee minuten per kant.

Meng in een ander (diep) bord de suiker met kaneel. Haal de rolletjes zodra ze klaar zijn uit de pan en leg meteen in het suikermengsel. Rol ze er goed door totdat de suiker overal zit. Smakelijk!

Culy Homemade: wentelteefjes met Nutella en aardbeien

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: wentelteefjes met Nutella en aardbeien
Sluiten