Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 29 jul 2019

Wat pakt een culy mee op kampeervakantie?

Ga je binnenkort op kampeervakantie en wil je als culy meer dan een blik soep opwarmen voor je tent? Dan hebben wij een superhandige lijst voor je gemaakt wat je allemaal mee moet pakken als je gaat kamperen.

Op enkel een eenpits-gastoestelletje gaat het misschien niet altijd lukken om een fatsoenlijke maaltijd culy-stijl te bereiden. Zorg er altijd voor dat je een kampeerplek hebt waar je ook een barbecue mag gebruiken.

Wat pakt een Culy mee op kampeervakantie?

Wat pakt een Culy mee op kampeervakantie?

Aluminiumfolie
Niet enkel om vis of groente in te verpakken op de barbecue (lekker met een scheutje witte wijn en kruiden), aluminiumfolie is ook handig om je overschotjes in te verpakken of schaaltjes af te dekken tegen insecten.

Koksmes
Als echte foodie neem je geen genoegen met een goedkoop bot mes. Dus waarom zou je dat op vakantie wel doen? Neem je eigen koksmes mee zodat je kan snijden zoals thuis. Verpak het lemmet in aluminiumfolie zodat het niet kan beschadigen of door je rugzak heen snijdt.

Een koelbox
Koop in de plaatselijke supermarkt ijsblokken en je houdt je vlees en vis een tijd koel voor je het gaat bereiden. Ook lekker voor koele drankjes uiteraard.

Snijplanken
Een aparte voor vlees, vis en kip en een voor groenten.

Een vuurbestendige pan en steelpan
Die je op je gastoestel kan zetten en ook op de barbecue. In een steelpan kan je zowel een blik bonen als water voor koffie of thee verwarmen.

Wat pakt een Culy mee op kampeervakantie?

Spatel
Om je burgers te flippen of je gebakken eitje uit de pan te halen.

Tang
Het is niet evident om je stukken kip of vlees te draaien zonder een goede tang. Het liefst een barbecue-tang, want die zijn langer dan de standaard tangen.

Bestek
Neem wat standaard bestek mee. Er bestaat ook speciaal multi-bestek waar een vork, lepel en mes in zijn verwerkt.

Bron: Amazon

Bakspray
Je kan natuurlijk een fles olijfolie meenemen, maar een bus bakspray is ook handig om snel je vlees mee in te sprayen zodat het niet blijft plakken aan de grill van de barbecue of in je pan voordat je gaat bakken. Spray je vel aluminiumfolie in voor je de ingrediënten erin legt.

Je favoriete kruiden
Neem naast peper en zout een paar potjes van je favoriete kruiden mee. Vijfkruidenpoeder vind je misschien niet zo snel in het bergdorpje in Frankrijk. Daarnaast ga je natuurlijk vooral op zoek naar de lokale kruiden en specerijen.

Wat pakt een Culy mee op kampeervakantie?

Wat koop je nog ter plaatse?

Je rugzak of valies zit met deze spullen waarschijnlijk al behoorlijk vol dus een aantal zaken koop je het best ter plaatse:

  • Houtskool
  • Aanmaakblokjes
  • Lucifers
  • Keukenrol
  • Vuilzakken
  • Wegwerpbarbecue (of neem een kleine barbecue mee indien je met de wagen op reis gaat)
  • Houten vleesspiezen

Lees ook:

8 lekkere gerechten voor op de camping

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Wat pakt een culy mee op kampeervakantie?
Sluiten