Paulien
Paulien Tips & Tricks 15 jan 2020

Wat moet je doen als je voor de eerste keer een airfryer gebruikt?

Airfryers, ze zijn alomtegenwoordig en super hip. Je kan er een heleboel verschillende dingen mee klaarmaken en het eindresultaat is altijd een pak gezonder dan de gefrituurde varianten. Maar hoe gebruik je zo’n airfryer eigenlijk? Culy to the rescue!

1. Lees de handleiding!

Dit zou heel logisch moeten zijn voor iedereen, maar toch gaat het hier bij veel mensen al mis. Neem de tijd om even de handleiding te lezen en te bekijken welke specifieke instellingen jouw airfryer heeft. Zo weet je meteen hoe je moet beginnen en welk standje je moet gebruiken voor welk ingrediënt.

2. Schoonmaken

Je wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag met je nieuwe hebbedingetje, maar neem toch eerst even de tijd om de airfryer schoon te maken. Dat doe je als volgt: haal de pan en het frituurmandje uit de airfryer. Was die onderdelen in de wasbak met heet water en wat zeep. Gebruik geen schuurspons of afwasborstel want dan kan je de antiaanbaklaag aantasten.

Gebruik een vochtige doek om de binnenkant van de airfryer schoon te maken. Droog alles af en zet de verschillende onderdelen terug op zijn plaats.

3. Proefrondje!

Doe voor je aan het echte frituren begint even een proefrondje. Dat doe je door de friteuse een minuutje aan te zetten. Na dat minuutje controleer je voorzichtig of de airfryer warm is geworden door je hand boven, maar niet op, de frietpan te houden. Werd die warm? Dan ben je bijna klaar om van start te gaan.

4. Voorverwarmen?

Elke airfryer is anders, dus sommige hebben even nodig om voor te verwarmen, anderen niet. Kijk dit dus goed na in je handleiding. Wij vinden het wel fijn om de airfryer voor te verwarmen, omdat we dan minder lang moeten wachten op onze krokante hapjes!

5. Ontdooien?

Een airfryer is meer een oven dan een friteuse, maar daarom hoef je je frietjes niet te ontdooien. Je kan ze er gewoon recht uit de vriezer instoppen. Twijfel je toch bij een bepaald ingrediënt? Dan verwijzen we je graag terug naar tip 1.

6. De juiste ondergrond!

Ook iets belangrijks om op te letten: waar zet je je airfryer op? Als je een aanrecht hebt dat snel krast of niet goed tegen warmte kan, is het een goed idee om je airfryer bijvoorbeeld op een snijplank te zetten in plaats van rechtstreeks op het aanrechtblad.

Aan de slag met je airfryer?

Gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Wat moet je doen als je voor de eerste keer een airfryer gebruikt?
Sluiten