Alice
Alice Hotspots 19 okt 2019

The sky is the limit: dit zijn de duurste restaurants ter wereld

Of we nu zelf koken of op restaurant gaan: wij van Culy houden van lekker eten. Maar tegen welke prijs? Deze eettenten behoren tot de duurste restaurants ter wereld. De hamvraag is dan: zijn ze dat geld waard of niet? 

Masa

In New York vind je de eettent van chef Masa Takayama. Bij dit sushirestaurant betaal je ongeveer 543 euro per persoon voor een maaltijd. Drank is hierbij niet inbegrepen.

Foto: Masa

Beige

Een interessante combinatie van smaakculturen vind je bij Beige in Tokio, van chefkok Alain Ducasse. Hier wordt de traditionele Franse keuken gemixt met seizoensgebonden Japanse ingrediënten. Voor een maaltijd van drie of vier gangen betaal je doorgaans zo’n 150 euro. Andere menu’s kosten al gauw rond de 220 euro.

Foto: Beige

Restaurant de l’Hotel de Ville Crissier

In het pittoreske dorpje Crissier in Zwitserland tref je een driesterrenrestaurant aan dat is genesteld in het Hotel de Ville. Het eten is veelgeprezen maar komt wel tegen een prijs: per persoon ben je er ongeveer 400 euro kwijt.

Foto: Hotel de ville Crissier

Le Meurice

Als je niet bang bent van een rekening van boven de 500 euro kun je gerust eens langsgaan bij Le Meurice in Parijs, ook een restaurant van chef Alain Ducasse. Hier waan je je in een soort Disneysprookje: denk aan kristallen kroonluchters, een hele hoop marmer en een spectaculair uitzicht.

Foto: Le Meurice

Ithaa Undersea

Door The New York Daily werd het bijzondere onderwaterrestaurant al een aantal keren uitgeroepen tot het mooiste restaurant ter wereld. In dit restaurant dat gelegen is in de Malediven geniet je van de hedendaagse Europese keuken met een uitzicht op voorbij zwemmende vissen. Je bent voor een menu gauw een kleine 500 euro kwijt.

Foto: Ithaa undersea restaurant

Sublimotion

En last but not least: Sublimotion. Bij dit restaurant van chefkok Paco Roncero betaal je gemiddeld zo’n 2000 euro voor een maaltijd, maar er is meer: bij dit exclusieve restaurant in Ibiza kun je, naast een aardig hapje, terecht voor een avond pure beleving. Gasten worden meegenomen op een haast psychedelische gastronomische trip.

Foto: Sublimotion

Toch iets te duur? Check ook zeker deze hotspots in eigen land!

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
The sky is the limit: dit zijn de duurste restaurants ter wereld
Sluiten