Paulien
Paulien Recepten 10 nov 2018

Warm jezelf op met deze zoete spruitjes uit de oven

Het weer wordt kouder. Dat heeft twee voordelen: we kunnen die nieuwe winterkleren aan en het is weer tijd voor heerlijke winterkost. Deze spruitjes uit de oven zijn niet te versmaden. Je maakt ze zo.

Spruitjes uit de oven met honingglazuur

De belangrijkste truc uit dit recept is om je bakplaat al mee in de voorverwarmende oven te zetten. Zo kunnen je spruiten beginnen roosteren zodra ze de bakplaat raken. Je begint dus met je oven en je bakplaat voor te verwarmen op 230 graden. Meng ondertussen in een grote kom de gehalveerde spruitjes met de olijfolie en peper en zout.

Haal voorzichtig de bakplaat uit de oven en leg de spruitjes met de gesneden kant naar beneden. Gebruik hiervoor een grijptang. Plaats de bakplaat met spruitjes onderaan in de oven en bak 20 à 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Terwijl de spruitjes roosteren in de oven, breng je de honing aan de kook. Wanneer het begint te pruttelen zet je het vuur lager en blijf je roeren tot de honing amberkleurig wordt.

Haal de honing van het vuur en voeg de azijn al roerend toe. Je kan hier ook wat rode chilivlokken aan toevoegen. Wanneer de ingrediënten gecombineerd zijn, zet je het pannetje terug op het vuur en voeg je de boter en wat zout toe. Blijf constant roeren met een garde. Na 3-4 minuten is je glazuur klaar.

Doe de spruitjes in een grote kom. Voeg de fijn gesnipperde lente-uitjes en het glazuur toe en meng. Serveer op een groot bord en strooi er de citroenzeste over.

Smakelijk!

spruitjes uit de oven

Nog meer spruiten? Rodekoolsalade met spruiten 

Bon Appétit

Reageer op artikel:
Warm jezelf op met deze zoete spruitjes uit de oven
Sluiten