Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 10 apr 2019

Waarom de enige Starbucks in Italië een succes is

Toen Starbucks vorig jaar aankondigde een filiaal in Milaan te openen, waren de Italianen furieus. Koffie in Italië wordt – net als het eten – meer dan serieus genomen en alles dat van buiten de landsgrenzen komt, is voor de Italianen een no-go. Nu blijkt dat de enige Starbucks in Italië toch een succes is.

Waarom de enige Starbucks in Italië een succes is

Hoe dat komt? De Italiaanse Claudia van FoodInsider bracht een bezoek aan het filiaal en ontdekte dat de koffie … heerlijk was!

De Milanese Starbucks bevindt zich aan het ‘Piazza Cordusio’, op slechts enkele minuten van de bekende Duomo. De roastery is gevestigd in het honderdjarige ‘Palazzo Broggi’ dat vroeger de beurs van Milaan vormde en decennia lang het postkantoor heeft gehuisvest. Een prachtig en statig pand waar de immer stijlvolle Milanezen natuurlijk uiterst gevoelig voor zijn.

Foto: Wikimedia

Het filiaal in Milaan is een zogenaamde roastery (koffiebranderij): de koffiebonen worden dus ter plaatste gebrand en kraakvers geserveerd aan de klanten. Ook dat wordt in Italië heel erg op prijs gesteld.

Starbucks Milaan serveert bijna 115 verschillende soorten dranken, maar wat het filiaal tot een succes maakt bij de locals is hun espresso. Na het proeven van een tasje espresso zijn de Italianen een pak minder anti-Starbucks. El caferin l’é bon, ofwel: deze koffie is zo goed! Het lijkt er dus op dat Starbucks het respect wist te verdienen van de bevolking.

Benieuwd hoe de enige Starbucks van Italië eruit ziet? Check dan onderstaande filmpje waarin Claudia op bezoek gaat en een tasje espresso uitprobeert!

FoodInsider

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Waarom de enige Starbucks in Italië een succes is
Sluiten