Jill
Jill Inspiratie 9 mei 2018

Eindelijk! Deze documentaire draait helemaal om vrouwelijke chefs

Ben jij ook teleurgesteld dat er in veel culinaire series weinig vrouwen te zien zijn? Terwijl er wereldwijd zó veel dames werkzaam zijn in restaurantkeukens? De nieuwe documentaire ‘The Heat: A Kitchen (R)evolution’ brengt wél vrouwelijke chefs. Halleluja!

Documentaire over vrouwelijke chefs

De documentaire ‘The Heat: A Kitchen (R)evolution’ belicht drie vrouwelijke chefs die al jaren buffelen in de restaurantindustrie.

Je maakt kennis met Franse sterrenchef Anne-Sophie Pic van La Maison Pic in Valence (met drie sterren!), maar ook Angela Hartnett die meerdere restaurants runt in Londen en de protegé was van Gordon Ramsay wordt geïnterviewd. Amerika is ook represent: de New Yorkse Anita Lo runde 17 jaar lang haar eigen restaurant in de big apple.

Daarnaast zijn er ook 5 up and coming vrouwelijke chefs die worden voorgesteld. Van een Canadese chef/kookboekenauteur tot aan een chef die een populair vegetarisch restaurant (Dirt Candy) in New York heeft.

vrouwelijke chefs
Angela Hartnett

Waar kun je ‘m zien?

De documentaire duurt een uur en zal in de herfst te zien zijn op de Canadese televisie. Wij hopen (en verwachten!) dat ‘The Heat’ daarna op Netflix te zien zal zijn. We houden je op de hoogte …

Check hierboven alvast de trailer voor een voorproefje.

vrouwelijke chefsBron:

Reageer op artikel:
Eindelijk! Deze documentaire draait helemaal om vrouwelijke chefs
Sluiten