Alice
Alice Recepten 12 dec 2019

Viva Vegan: zo maak je een eenvoudige veganaise

Easy peasy, lemon squeezy: dat is de perfecte omschrijving voor deze veganaise. Op minder dan een minuutje heb je de perfecte vegan variant voor bij je frietjes of kroketjes. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je zijden tofu in huis moet halen, maar die vind je gemakkelijk bij Albert Heijn of in de Aziatische winkel.

Dit recept vonden we op de foodblog Anne Drake. Deze foodblogster voorziet op haar blog niet alleen vegan recepten, maar probeert iedereen te inspireren om op een zo ecologisch mogelijke manier te leven. Zo geeft ze op haar blog en in haar workshops tips over welke huishoud- en keukenspullen het meest ecologisch zijn.

Foto: Minimalistbaker

Zijden tofu

In dit recept wordt zijden of silken tofu gebruikt. Dit is een zijdezachte variant uit Japan. De textuur lijkt wat op die van panna cotta aangezien er in zijden tofu meer water zit (waardoor er dus minder calorieën en voedingsstoffen inzitten dan in gewone tofu). Over het algemeen heeft het ook niet dat typische sojabonensmaakje waar sommige mensen zo’n hekel aan hebben.

Fun fact: deze veganaise is veel gezonder dan de gewone mayonaise. Om even de vergelijking te maken: 100 g gewone mayonaise bevat 82 g vet en deze veganaise bevat voor 100 g maar 12,62 g vet.

Zo maak je veganaise

Ja, veel woorden moeten we hier niet aan vuil maken: doe gewoon alle ingrediënten in een beker en mix met een staafmixer. Het leven kan soms simpel zijn eh?

Andere sausjes maken?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Viva Vegan: zo maak je een eenvoudige veganaise
Sluiten