Alice
Alice Recepten 7 dec 2019

Viva Vegan: krokante chickpea nuggets met mayonaise

We willen jullie alvast even waarschuwen alvorens jullie het recept voor deze zalige chickpea nuggets bekijken want er is kans op wateroverlast. Het water liep ons namelijk in de mond toen we dit gerecht tegenkwamen. De nuggets zijn bovendien volledig vegan. Dus ja, ook de mayonaise!

We vonden dit recept op het Instagram-account Vegadishes. Dit account staat boordevol lekkere en verrassende recepten voor degenen die geen dierlijke producten eten. Laat je hier inspireren om je eigen creaties op punt te stellen of om een van de recepten uit te proberen.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vega Dishes | Vegan Recipes (@vegadishes) op

Hoe maak je deze krokante chickpea nuggets?

De chickpea nuggets

Veel woorden moeten we hier niet aan vuil maken want het enige dat je moet doen is alle ingrediënten in een blender stoppen en het deeg 30 minuten laten rusten.

Neem daarna de stukjes deeg en rol ze in het sesamzaad. Verhit vervolgens wat olie in een pan, leg de pasteitjes erin en bak ze totdat ze goudbruin en krokant zijn.

De vegan mayonaise

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een schone kom. Het vocht moet een beetje plakkerig en gelig zijn (wanneer het puur doorzichtig uitlekvocht is, dan werkt dit recept niet).

Doe 3 eetlepels van de aquafaba (kikkererwten-sap), 1 eetlepel (appelcider)azijn, een halve theelepel zout en 1 theelepel mosterd in een grote kom. Klop luchtig met een garde en voeg in een dunne straal 240 milliliter (zonnebloem)olie toe. Blijf flink kloppen totdat er een mooie dikke mayonaise ontstaat.

Voor een uitgebreide uitleg kun je het recept voor de vegan mayonaise ook hier bekijken.

Nog meer lekkere vegan recepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Viva Vegan: krokante chickpea nuggets met mayonaise
Sluiten