Ciara
Ciara Recepten 30 sep 2019

Viva Vegan: Faux fishsticks

Fishsticks doen ons vol nostalgie terugdenken aan onze kindertijd. Voor alle vegans en vegetariërs die nog eens willen genieten van deze eenvoudige, krokante snack, zijn deze vegan fishsticks een schot in de roos! 

Zo maak je vegan fishsticks

Dep de tofoe droog en snijd in staafjes (de grootte van fishsticks).

Mix de norivellen in de blender en voeg de verpulverde blaadjes toe aan de polenta. Kruid met peper en zout en meng onder elkaar. Zet apart.

Mix de havermout tot meel en voeg de melk toe. Meng goed onder elkaar en doe in een aparte schaal.

Wentel de tofoesticks in de melkmix en nadien in de polenta- mix. Bak ze met een beetje olijfolie om en om in een koekenpan.

Maak intussen de tartaar: maak eerst de mayonaise (of gebruik vegan mayonaise) en voeg dan fijngesneden lente-ui, peterselie en bieslook toe.

Meng er tot slot de kappertjes onder en serveer de vegan fishsticks met het sausje en een partje citroen.

Lees ookViva Vegan: Seitanstoverij

Dit recept komt uit The Green Food Bible

The Green Food Bible

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Viva Vegan: Faux fishsticks
Sluiten