Ciara
Ciara Recepten 8 dec 2018

Viva Vegan: nuts about donuts

Donuts: een zoete zonde die door veel mensen gesmaakt wordt. Met dit recept voor vegan donuts kunnen veganisten ook genieten van deze lekkernij.

Zo maak je vegan donuts

Laat de plantaardige boter op een laag vuurtje smelten. Voeg er de sojamelk en de twee eetlepels olie aan toe. Meng goed. Neem de pot van het vuur, zodra de ingrediënten versmolten zijn, en zet apart. Meng in een aparte kom de bloem, de helft van de suiker, het bakpoeder en het zout. Maak in het midden van de bloemmengeling een kuiltje en giet het botermengsel er geleidelijk aan in. Meng het botermengsel door de bloem tot je een dik deeg krijgt. Gebruik je handen om platte bolletjes van het deeg de maken. Maak in het midden van de bol een gat met je duim. Eventueel kun je wat bloem over je handen strooien om te vermijden dat het deeg aan je handen gaat plakken.

Doe olie in een diepe pan (bijvoorbeeld een wokpan) om te frituren. Zodra de olie heet genoeg is, kun je de donuts er voorzichtig met een spatel inleggen. Om te weten of de olie de juiste temperatuur heeft, kun je er eerst een stukje brood inleggen. Als het bruin wordt en gaat drijven na ongeveer 45 seconden, weet je dat de olie heet genoeg is. Bak de donuts gedurende 3 tot 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Leg de gefrituurde donuts op een stuk keukenrol om de overtollige olie te laten uitlekken. Rol de donuts daarna in een bord met suiker. Je kunt de donuts ook afwerken met andere toppings naar keuze (hagelslag, nootjes, speculooskruimels, chocolade, glazuur,…). Smullen maar!

vegan donut

Deze Antwerpse hotspot heeft erg originele donuts! 

Reageer op artikel:
Viva Vegan: nuts about donuts
Sluiten