Diner 20 mei 2019 Nancy

Gezonde vistaco’s van glutenvrije tortilla’s

Ben je dol op vistaco’s, maar kun je geen glutenvrije tortilla’s vinden? Met yams kun je die ook maken. Yam is een knolgroente die je veelal kunt vinden bij toko’s en Aziatische supermarkten.

Aquafaba-room maken

Maak eerst aquafaba-mayo. Klop de aquafaba, het citroensap en het zout in een kleine kom door elkaar. Schenk de olie er in een zeer dun maar gestaag straaltje bij terwijl je intussen blijft kloppen met een (staaf)mixer op de middelste stand. De aquafaba zou moeten beginnen op te stijven en uit te zetten, maar dat kan een paar minuten duren; de mayo zal dan glad en dik zijn.

Doe de mayo in een luchtdicht afgesloten doosje en bewaar zo maximaal een week in de koelkast.

Voor de aquafaba-room: doe alle ingrediënten (zie ingrediëntenlijst) in een kleine kom en meng ze voorzichtig. Doe het mengsel in een schone pot, sluit af en bewaar maximaal een week in de koelkast.

glutenvrije tortilla's

Gezonde vistaco’s maken

Snijd voor de vulling de heilbot in 4 gelijke repen. Leg ze in een kom en meng met de olijfolie, koriander, het limoensap, de komijn en een flinke mespunt zeezoutvlokken. Dek af en laat enkele minuten marineren.

Neem voor de taco’s een grote mandoline en schaaf hiermee van de yam 4 tortillaplakken van circa 3 mm dik. (Als je niet zo’n grote mandoline hebt, kun je dat ook heel voorzichtig met een scherp mes doen.)

Meng in een kleine kom de kool met het limoensap en een mespunt zout en zet opzij.

Verhit een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Voeg de repen heilbot toe en bak ze circa 2 minuten per kant, of tot ze net gaar zijn.

Leg een reep vis op elke yam-tortilla en leg daarop de geschaafde kool, rode ui en avocado. Besprenkel met aquafaba-room en eindig met koriander.

Serveer meteen en geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen.

Meer vistaco’s?

Vistaco’s maken: welke vis, welke groenten en welke saus?

Ontvang Culy nu ook in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Gezonde vistaco’s van glutenvrije tortilla’s
Sluiten