Recepten 11 jan 2019 Lai-Wah

Video: deze taart maak je van bananenschillen (!)

We hebben allemaal weleens bananenbrood gemaakt. En als je dat niet hebt gedaan, heb je het vast weleens gegeten. Maar zodra je een banaan eet of gebruikt in een gerecht, halen we de schil eraf en gooien we die in de vuilbak. Maar deze video laat zien dat je zelfs met bananenschillen een heerlijke taart kunt maken.

Ja, de schil van een banaan kan je gebruiken om een taart te maken. Zo gooi je niets weg en vermijd je voedselverspilling.

Video: deze taart maak je van bananenschillen (!)

Taart van bananenschillen

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar de schil maakt de taart lichter en luchtiger dan een beslag dat van de vrucht zelf wordt gemaakt.

Er is wel een gedeelte van de schil dat je niet gebruikt: de droge puntjes aan de uiteinden van de bananenschil snijd je er het best af. En let op: de banaan zelf gebruik je ook niet, dus die kan je lekker opeten (of even bewaren in de koelkast).

De in stukjes gesneden schil gaat met wat water in een pot op het vuur om een paar minuten te koken. Vervolgens giet je het af. Voeg wel een klein beetje vocht toe (of laat wat in de pot zitten), dat helpt bij het blenden van de schillen. Vervolgens blend je de schillen met een staafmixer tot een gladde mousse.

Video: deze taart maak je van bananenschillen (!)

Bake as normal

De taart kun je vervolgens maken zoals elke andere taart. Mix suiker en boter in een kom, voeg er twee eierdooiers aan toe en mix dan het bananenbeslag erbij. De droge ingrediënten mix je eerst door elkaar en vervolgens door het natte beslag. Bewaar het eiwit, deze klop je op en vouw je door het beslag heen zodat het lekker luchtig wordt.

Terwijl je taart lekker in de oven aan het bakken is, kun je een karamel glazuur maken om over de taart heen te strijken. In principe kun je elk smaakje maken wat jij wilt, als het maar lekker combineert met banaan.

Wil je het hele recept voor de bananenschiltaart bekijken? Bekijk dan de onderstaande video.

Let op:

Eet deze taart niet als je een latex-allergie hebt. In de schil van een banaan zitten dezelfde proteïnen als in latex. Maak ook van tevoren de schil goed schoon en gebruik bij voorkeur biologische bananen waar zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen op de schil zitten.

Banana’s!

Video: deze taart maak je van bananenschillen (!)

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Video: deze taart maak je van bananenschillen (!)
Sluiten