Jill
Jill Inspiratie 28 jul 2019

Hallo zomer! Verse sapjes en smoothies bewaren doe je zo

Een vers gemaakt sapje of smoothie drinken je het liefst meteen op, maar soms is het fijn als hij ‘s ochtends al klaar staat. Maar hoe kun je verse sapjes en smoothies bewaren zodat ze ook dan nog lekker smaken? 

Het antwoord op deze vraag is lastig: hoe langer je het sap bewaart, des te meer enzymen, vitaminen en voedingsstoffen je drankje verliest. Wil je het beste uit je sapje halen? Dan zul je toch echt iets vroeger op moeten staan. Koester jij iedere minuut in bed ‘s ochtends? Dan kun je dat drankje met onderstaande tips lekker houden.

Tips

1. Het type juicer: De ene juicer produceert betere kwaliteit sap dan de andere, waardoor je sommige soorten langer kunt bewaren dan anderen. Zo kun je sap uit een blender ongeveer acht uur bewaren, terwijl je sap uit een slow juicer tot maar liefst 24 uur kunt laten staan. Wel even schudden voor gebruik.

2. Het soort fruit: Ook het soort fruit dat je in je smoothie draait heeft invloed op hoe lang je het kunt bewaren. De ene soort is immers gevoeliger voor oxidatie dan de andere: appels worden sneller bruin dan bijvoorbeeld een citrusvrucht. Doe daarom eens een koffielepeltje citroen- of limoensap bij vers appelsap. Dat doet niet alleen wonderen voor de smaak, maar ook voor de kleur en de houdbaarheid van je vers sapje.

3. De verpakking: Als je sap bewaart, doe dat dan in ieder geval in een afgedekte verpakking in de koelkast. Het liefst in een goed afsluitbare glazen pot zoals een mason jar. Vul die tot de rand zodat er zo min mogelijk zuurstof bij kan. Bedek eventueel met een beetje citroensap of een laagje plasticfolie.

4. Schiften: Heb je een smoothie gemaakt met yoghurt en kiwi of ananas? Dan die yoghurt schiften. Geen paniek! Doe het sap vlak voordat je het opdrinkt nog een minuutje in de blender en hij is weer net zo romig als eerst. Geen blender bij de hand? Schud dan het flesje of de glazen potje grondig.

Tot slot is het vooral een kwestie van gezond verstand. Kijk naar de kleur, proef een beetje, ruik en bepaal aan de hand daarvan of je sapje zijn beste tijd heeft gehad, of dat hij nog lekker en good to go is.

smoothies bewaren

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hallo zomer! Verse sapjes en smoothies bewaren doe je zo
Sluiten