Paulien
Paulien Inspiratie 12 feb 2019

Veggie Valentijn: het ultieme vijfgangendiner voor elke groenteliefhebber

Vegetariërs hebben liefde in hun hart voor alle levende wezens op de wereld. Dus grijp je kans om al die liefde te vieren op Valentijnsdag met dit geweldig uitgebreid vegetarisch valentijnsdiner.

Aperitiefhapje

veggie valentijn

Beginnen doen we met een klassieker. Deze miniloempia’s zitten boordevol lekkere groentjes en zijn het perfecte hapje om je vingers aan te verbranden. Nog beter: deze loempia’s maak je in de oven, dus geen vieze frituurlucht voor jou.

Soep

veggie valentijn

Op veggie valentijn mag soep natuurlijk niet ontbreken. Deze courgettesoep met basilicum is lekker licht, dus dan heb je nog genoeg plaats voor de volgende gangen. Vergeet zeker niet de lookcroutons erbij te eten. Vergeet niet, als je alle twee look eet, heeft niemand daar last van.

Voorgerecht

veggie valentijn

Deze overheerlijke champignonrisotto maak je super snel en zonder veel moeite. Je maakt em namelijk in één pot. Hoe romantisch samen afwassen ook is, wij zijn blij als de hoeveelheid beperkt blijft.

Hoofdgerecht

veggie valentijn

Wij geloven Lady en de Vagebond en kiezen steevast voor een lekker bord vegetarische spaghetti als hoofdgerecht. Wil je helemaal in hogere liefdessferen terecht komen? Kies dan voor deze roze spaghetti. Geen chemische kleurstoffen nodig, gewoon wat bietjes en ricotta.

Dessert

veggie valentijn

Deze cheesecakemousse werk je af met karamelpopcorn en is dus de perfecte afsluiter van je diner en meteen ook de perfecte starter voor je avondje achter de buis. Begin wel goed op tijd, want je mousse moet 3 uur opstijven in de koelkast.

Lees ook:

Donderdag Veggiedag: een vegetarisch weekmenu

Ontvang Culy wekelijks in je mailbox

* indicates required


Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Veggie Valentijn: het ultieme vijfgangendiner voor elke groenteliefhebber
Sluiten