Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 6 dec 2018

Donderdag Veggiedag: veggie steak tartaar van tomaat

Ook als vegetariër kan je genieten van steak tartaar. Natuurlijk niet met steak, maar met … tomaat! Een tomaat tartaar dus. Lekker met dikke frieten.

Het recept voor veggie steak tartaar van tomaat

Kerf een kruisje bij de steelaanzet van de tomaten en dompel ze 20 tot 25 seconden in water dat net niet kookt. Zet een bak ijswater klaar en leg de tomaten erin. Verwijder de velletjes en snijd in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne gelijkmatige blokjes.

Pel en snipper de sjalot heel fijn. Hak de peterselie ook heel fijn. Snijd de cornichons in smalle plakjes. Spoel de kappertjes in een zeef af met koud water en laat uitlekken. Meng de sjalot met de peterselie, cornichons en kappertjes door de tomaten. Breng op smaak met de worcestersaus, tabasco, een snuifje zeezout en versgemalen peper uit de molen.

Meng de mosterd en tomatenketchup goed door elkaar en schep het mengsel door de tomaten. Hak de olijven fijn en meng met de olijfolie.

Snijd een eitje voorzichtig open en laat voorzichtig in een verwarmde pan met olijfolie vallen. Gebruik een kleine kookring om het eitje in te bakken, dan blijft de dooier precies in het midden liggen. Na ongeveer twee minuten is het kwarteleitje gereed en kan je de rest van de eitjes bakken.

Verdeel het tomatenmengsel in de kookring over 4 borden en druk voorzichtig aan. Leg een gebakken kwarteleitje in het midden en strooi er de tuinkers over. Lepel de olijven er rondom en garneer met geraspte kaas.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: veggie steak tartaar van tomaat
Sluiten