Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 3 jan 2019

Culy Homemade: Veggie spaghetti bolognese

Een veggie spaghetti bolognese? Misschien denk je nu dat dit onmogelijk is, omdat bolognese-saus altijd vlees bevat. Maar met de juiste groenten en smaakmakers komt deze veggie-variant toch dicht in de buurt van the real thing. Het vlees zal je in elk geval zeker niet gaan missen in deze saus. 

Het is uiteraard geen traditionele spaghetti bolognese. Maar deze veggie versie heeft een lekkere volle smaak en is bovendien rijk gevuld met champignons, porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood) en andere groentjes. Heel fijn als je eens een dagje geen vlees wil eten.

Zo maak je veggie spaghetti bolognese

Week de porcini gedurende 20 minuten in het water. Knijp daarna goed uit en hak ze fijn. Bewaar het weekvocht. Hak alle groenten niet te fijn,  je mag nog kleine stukjes zien.

Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een pot met dikke bodem. Bak de groenten ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Schep de oregano, tijm en tomatenpuree erdoor en schenk er het weekvocht van de porcini en de groentebouillon door. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat de saus 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met zout al dente zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart. Roer als laatste de ricotta door de saus en schep er de spaghetti door. Serveer met Parmezaanse kaas.

veggie spaghetti bolognese

Wil je echt helemaal vegetarisch gaan? Gebruik dan vegetarische gestremde ricotta en laat de Parmezaanse kaas achterwege. Je kunt de ricotta ook vervangen door room.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Veggie spaghetti bolognese
Sluiten