Surinde
Surinde Recepten 27 mei 2019

Gezond en licht: proef deze vegetarische courgettelasagne

Vegetarisch eten moet niet altijd hetzelfde te zijn, durf experimenteren met verschillende groeten en gerechten. Deze courgettelasagne is een goede stap in de juiste richting en ideaal als er vrienden of familie komen eten.

Vegetarische courgettelasagne

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een bakplaat met folie of bakpapier klaar, dit maakt het opruimen gemakkelijker.

Snij de courgetten in de lengte in repen met een dikte van 3 millimeter. Plaats de sneetjes courgette naast elkaar op de bakplaat en kruid met het zout.

Rooster de courgetten 20-25 minuten tot ze zacht zijn. Zorg er wel voor dat de courgette niet volledig bruin kleurt.

Haal ze uit de oven en dep ze droog met keukenrol – deze stap is zeer belangrijk, het voorkomt dat je lasagne waterig wordt.

Vervolgens vet je een overschotel in, deze mag je nu even opzij zetten.

Meng de ricotta, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, chilipepervlokken en het zout in een kleine kom, zet opzij.

Plaats de helft van de stukken courgette op de bodem van de ovenschotel. Smeer de helft van het ricottamengsel op de sneden courgette en vervolgens voeg je de helft van de tomatensaus toe. En sprenkel er een kwart van de mozzarella over.

Herhaal dit tot al je ingrediënten op zijn.

Plaats de overschotel voor 20 minuten in de oven, zet daarna de oven op grill voor 2 à 3 minuten tot de kaas goudbruin is gekleurd.

Laat het gerecht even rusten voor je het serveert.

Laat het smaken!

Lees ook:

Feestelijke vegetarische kroketjes met gegrilde worteltjes en sojadressing

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Living Well Kitchen

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Gezond en licht: proef deze vegetarische courgettelasagne
Sluiten