Inspiratie 6 jan 2019 Paulien

Deze chefkok leert je veganistisch koken op een wel heel speciale manier

Als je je moet inbeelden hoe een veganist er uitziet, dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een stereotiep hippie-figuur. Brian Manowitz is het compleet tegenovergestelde van dat en toch is hij één van de bekendste vegan chefs op het internet.

Vegan Black Metal Chef

De sfeer in elke aflevering is even grimmig. De keuken bevindt zich in een kerker en wordt enkel verlicht door kaarsen. Op het aanrecht staat een snijplank in de vorm van een pentagram. Gewone keukenmessen zie je niet, wel bijlen, zwaarden en vingerdegens. Alles staat klaar om een offer te maken aan de metal-goden.

Dan verschijnt de veganblackmetalchef ten tonele. Met zwarte en witte make-up en een volledig harnas, dat gemaakt is van vinyl en niet van leer, begint hij aan zijn kookprogramma. Zijn offer? Groenten en tofoe.

Hail Seitan!

Brian Manowitz is 37 jaar oud en besloot tijdens zijn universiteitsjaren dat hij geen vlees meer wou eten. Later schrapte hij alle dierlijke producten omdat hij tegen de exploitatie van levende wezens is. Als veganist kreeg hij vaak de vraag wat hij dan precies at? Daarom zocht hij een manier om op een grappige en leuke manier, mensen te informeren. Zijn YouTube-kanaal was geboren.

Alsof het decor, de kleding en het eten nog niet voldoende origineel zijn, zingt de blackmetal-chef ook nog eens zijn recepten. Elk detail wordt uitgelegd op de melodie van snoeiharde gitaren en speed-drums. Vegan eten was nog nooit zo cool!

Nog meer lekker vegan koken?

Bron: VeganBlackMetalChef

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze chefkok leert je veganistisch koken op een wel heel speciale manier
Sluiten