Ciara
Ciara Recepten 20 sep 2018

Culy’s Bake Off #4: vegan Victoria sponge cake

Het was deze week taartweek bij ‘Bake Off Vlaanderen’ en de kandidaten probeerden de jury te imponeren met de meest prachtige taarten. Maar wat als je vegan bent? Dan heeft Culy de ultieme vegan Victoria sponge cake voor je!

A cake for a Queen

Victoria sponge cake is een bekend Brits dessert dat vernoemd is naar koningin Victoria die verlekkerd was op deze zoete zonde. Traditioneel gezien at de koningin als vieruurtje altijd een lichte maaltijd vergezeld van een kopje thee, de typische afternoon- of high tea.

Tot op de dag van vandaag is de Victoria sponge een van de meest geliefde desserts in het Verenigd Koninkrijk. Maar ook ver buiten de grenzen van het eiland worden duimen en vingers afgelikt bij het eten van deze cake. Deze vegan Victoria sponge is makkelijk te maken en zeker even lekker als de klassieke versie. Daarmee is ze dus ideaal voor feestjes of gewoon wanneer je vriendinnen op bezoek krijgt.

Zo maak je vegan Victoria sponge cake

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter en de suiker op met een staafmixer tot de massa sneeuwwit is en een luchtige textuur heeft. Klop voorzichtig de sojamelk, de sojayoghurt en het vanille-extract door het luchtige mengsel. Voeg vervolgens de bloem, het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout toe. Verdeel over drie ovenschalen en bak ongeveer 20 – 25 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Maak de vulling door de bloemsuiker boven een kom te zeven en op te kloppen met de boter en het vanille-extract.

Wanneer de drie afzonderlijke biscuits afgekoeld zijn, kun je de cake beginnen opbouwen. Dit doe je door op de onderste cake een laag frambozenconfituur te smeren gevolgd door een laag botercrème. Leg de tweede cake er bovenop en herhaal het proces. Strooi nog wat bloemsuiker op de bovenste cake om af te werken.

vegan victoria sponge cake

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen in high tea? Lees dan zeker dit artikel: High tea in Londen (ook vegan!)

Naar een recept uit Vegan Life Magazine.

Reageer op artikel:
Culy’s Bake Off #4: vegan Victoria sponge cake
Sluiten