Ciara
Ciara Recepten 30 sep 2018

Viva Vegan: Tiramisu met rode vruchten

Tiramisu is een populair dessertje. Deze variant op basis van sojapudding is volledig plantaardig en geschikt voor alle zoetebekken die melkproducten vermijden. Door de rode vruchten, krijgt de vegan tiramisu een zoetzure twist. 

Zo maak je vegan tiramisu met rode vruchten

Laat de cashewnoten een paar uur weken tot ze zacht zijn. Voeg de zachte cashewnoten, de sojavanillepudding en een eetlepel bruine rum samen in een blender en laat heel goed mixen. Klop 1 brikje sojaslagroom op tot je slagroom hebt. Meng de slagroom vervolgens heel voorzichtig door het puddingmengsel.

Mix de diepgevroren frambozen en het poedersuiker met een staafmixer in een hoge beker tot een vloeibare saus. Indien gewenst kun je met een fijne zeef de pitjes eruit filteren.

Neem ten slotte een grote schaal of vier kleinere glazen potjes en maak de tiramisu door laagjes witte en rode saus af te wisselen met een laag koekjes. Leg niet meer dan 1 laag koekjes per vingerdikke laag saus, anders wordt het dessert te droog. Werk eventueel af met een takje munt of verse aardbeien.

Lees ook: Viva Vegan: raw banana pudding

Bron: BE Vegan

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Viva Vegan: Tiramisu met rode vruchten
Sluiten