Ciara
Ciara Recepten 6 sep 2018

Donderdag Veggiedag: gewokte groenten met noedels

Heb je het erg druk, maar wil je toch een lekkere, gezonde veggie hap maken? In een handomdraai tover je deze gewokte groenten met noedels op tafel. Ook geschikt voor vegans!

Voor dit recept kan je een zakje wokgroenten kopen, of stel zelf naar wens een mix samen bestaande uit bijvoorbeeld wortel, sojascheuten, witte kool, paprika, spitskool, boontjes, asperges, …

Zo maak je in 15 minuten vegan gewokte groenten met noedels

Doe de wokgroenten in de wok en bak gedurende 10 minuutjes. Om te vermijden dat de groenten aan de bodem blijven plakken kun je wat water toevoegen. Bak de tofoe of de kipstuckjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Maak in een aparte pot de saus door alle ingrediënten te mengen. Voeg de saus geleidelijk aan toe aan de groenten en roer regelmatig totdat de groenten gaar zijn. Kook de noedels in een aparte kookpot. Voeg de gebakken kipstuckjes/tofoe en de noedels toe aan de wokpan met groenten en roer alles goed door mekaar. Schep in een diep bord of een kommetje en garneer met koriander.

Lees ook: Viva Vegan: Barbecuesalade van wortel en kool met tahindressing

Naar een recept van: BE Vegan

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: gewokte groenten met noedels
Sluiten