Viva Vegan: curry met geroosterde paprika & kikkererwten

Op zoek naar een lekkere, voedzame curry die bij iedereen in de smaak valt, ook bij vegetariërs en veganisten? Serveer deze heerlijke vegan curry met rijst en laat het smaken! 

Zo maak je curry met geroosterde paprika & kikkererwten

Kook de rijst met wat zout. Verwarm de oven voor op 220 graden, was de paprika’s en plaats ze in een ovenschaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Als ze paprika’s gaar zijn, kun de schil er gemakkelijk van afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het steeltje. Zet vervolgens aan de kant.

Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie en roerbak de ui en de knoflook tot ze mooi lichtbruin en zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Mix de paprika’s, de ui en de knoflook, kokosmelk, maïzena, chilipoeder en de kurkuma tot een gladde massa. Indien nodig kun je het geheel op smaak brengen met zout en peper.

Transfereer alle ingrediënten naar een hoge pan, voeg daar de kikkererwten, de spinazie en de blokjes tomaten aan toe en kook dit, gedurende ongeveer 15 minuten, zachtjes gaar onder een gesloten deksel.

Serveer deze vegan curry met de basmatirijst en snipper er de gesneden koriander over.

Recept:  www.veggieverymuch.com

Tip: Probeer ook deze vegan mac ‘n cheese zonder cheese

Meer leuke content? Like ons op Facebook