Inspiratie 14 mrt 2019 Lissa

Dit vegan achtgangendiner van topchef André Chiang wil je niet missen

Als je 14, 15 of 16 juni een keer lekker wil gaan eten, dan kun je best nu al reserveren. Of ja, als je toch bij Steinbeissers ‘Experimental Gastronomy’ op bezoek wil gaan. Je krijgt een volledig vegan achtgangendiner geserveerd door topchef André Chiang, die zijn eigen culinaire principe Octaphilosophy bedacht. En een beleving, dat wordt het vast en zeker.

André Chiang ken je misschien van het bekende Restaurant André in Singapore. Dat is helaas inmiddels gesloten, maar stond destijds op nummer 14 in de lijst van ‘World’s 50 Best Restaurants’. De chef staat bekend om zijn perfectionisme; om de perfecte gerechten te serveren, heeft hij zelfs onderzocht hoe de manier waarop we eten proeven wordt beïnvloed door onze eerdere ervaringen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Steinbeisser (@steinbeisserorg) op

Achtgangendiner van André Chiang

Dat inspireerde hem weer voor het ontwikkelen van Octaphilosophy, zijn eigen culinaire principe bestaande uit acht pijlers. De factoren Unique, Texture, Memory, Pure, Terroir, Salt, South en Artisan beïnvloeden nu elk gerecht dat hij creëert.

En op 14, 15 en 16 juni 2019 kun je die gerechten komen proeven bij onze noorderburen in Amsterdam. Het vegan achtgangendiner zal volledig biologisch zijn, van producten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Ook de locatie is prachtig; omgeven door water, met het ideale interieur om haute cuisine te proeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Steinbeisser (@steinbeisserorg) op

Kunstzinnig servies en bestek

En zoals we gewend zijn van de ‘Experimental Gastronomy’ van Steinbeisser, wordt ook nu weer samengewerkt met verschillende kunstenaars die speciaal servies en bestek ontwerpen in onconventionele vormen. Daarmee wil de organisatie je laten nadenken over onze eetgewoonten en of die ook anders kunnen. Design en gastronomie zijn de ideale combinatie, blijkt maar weer.

Ontvang Culy nu in je inbox!Reageer op artikel:
Dit vegan achtgangendiner van topchef André Chiang wil je niet missen
Sluiten