Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 17 aug 2019

Veelgemaakte fouten met avocado die jij niet zal maken

Hoe je een avocado eet hoeft niemand je te vertellen. Maar deze romige groene vrucht bereiden vergt net even iets meer kennis. De volgende veelgemaakte fouten met avocado zal jij niet meer maken.

Van guacamole tot ijsjes, avocado’s zijn altijd lekker! Maar voor je avocado gaat bereiden, lees dan eerst deze 5 veel gemaakte fouten zodat jij ze kan voorkomen.

Veelgemaakte fouten met avocado die jij niet zal maken

1. Het vruchtvlees laten oxideren
Bruine avocado is eetbaar, maar niet erg smakelijk. Het mooie groene vruchtvlees begint te oxideren zodra het wordt blootgesteld aan lucht, dus snijd er niet in totdat je het gaat eten. Als je het van tevoren moet bereiden (bijvoorbeeld een guacamole voor een Mexicaanse gehaktschotel) bedek het dan goed met huishoudfolie.

Hummus met avocado: een goddelijk romige avocado-dip

2. Onrijpe avocado’s gebruiken
Wil je een perfecte guacamole maken? Ga dan voor een goed rijpe avocado, want een onrijp exemplaar is hier niet geschikt voor. Heb je een onrijp exemplaar liggen en acute goesting in avocado? Check dan onze tips om te zien wat je kan maken met een onrijpe avocado.

3. Overrijpe avocado’s gebruiken
Wil je mooie gelijkmatige partjes snijden van een avocado voor een pokébowl met zalm of een salade dan gebruik je beter geen te zachte avocado, maar een avocado die net rijp is.

Wil je weten of een avocado rijp is? Knijp er dan voorzichtig in; ze moeten een klein beetje indeuken/meegeven. Niet te veel (dan zijn ze overrijp). Keiharde avocado’s zijn nog niet klaar. Koop ook altijd de avocado’s met een gave schil; de exemplaren met vlekken en deuken kun je beter laten liggen.

Een andere truc is om het steeltje te verwijderen: is het vruchtvlees eronder groen, dan heb je een rijp exemplaar in handen.

avocado

4. Enkel snijden en serveren
Het is waar dat avocado’s niet veel nodig hebben om te shinen, maar dat betekent niet dat je niet kan uitpakken! Eens je avocadofrietjes of romige margaritas met avocado geproefd hebt weet je wat we bedoelen.

avocado

5. Zuinig zijn met zout en andere smaakmakers
Avocado’s hebben van nature een romige smaak, maar zonder een flinke snuif zout kan dat juist als te zwaar worden ervaren in je salade of dip. Ook een beetje limoen- of citroensap, koriander, rode ui, een scheutje azijn of een jalapeño-peper heffen de vettige smaak van een avocado op.

https://culy.be/culy-homemade-romige-margaritas-met-avocado/

Bron: Bon Appétit

Reageer op artikel:
Veelgemaakte fouten met avocado die jij niet zal maken
Sluiten