Recepten 10 feb 2018 Liselotte

Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen

Wil je jouw Valentijn dit jaar echt verrassen? Maak dan zélf deze prachtige Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen, in de vorm van een hart. Heerlijk, en ze hoeft niet eens de oven in. 

Leg de petit-beurres op een schone doek. Vouw de doek dicht en sla er met een deegroller op tot je fijne kruimels hebt.

Roer de gesmolten boter door de kruimels en verdeel over de bodem van een bakvorm. Zorg dat het mengsel gelijkmatig verdeeld is en druk goed aan. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom stijf.

Verwarm de chocolade au bain-marie, laat afkoelen en meng samen met de platte kaas door de slagroom. Pas op dat je het mengsel niet te veel mixt, anders sla je alle lucht eruit. Zorg ervoor dat het een egale massa wordt.

Haal de bakvorm uit de koelkast en besmeer de bodem met een dunne laag confituur. Doe dit zo snel mogelijk en verdeel er het chocolademengsel over. Strijk de bovenkant voorzichtig glad. Bestrooi met frambozen en zet 1,5 à 2 uur in de vriezer.

Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen

Recept: My Food Blog

Reageer op artikel:
Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen
Sluiten