Culy Homemade: tomatensoep met tortellini

Op een doordeweekse dag moet alles snel gaan. Deze tomatensoep biedt dan uitkomst als avondeten, want die is in geen tijd klaar.

Tenzij je de tortellini zelf wilt bereiden, staat deze tomatensoep met tortellini binnen een half uur op tafel. Lekker met een schep pesto met munt, basilicum en walnoten.

Wij raden je aan om naar een goede Italiaanse traiteur te gaan om daar verse kant-en-klare tortellini te kopen. De vulling mag je helemaal zelf bepalen natuurlijk. Wij gebruikten tortellini gevuld met ricotta en parmezaanse kaas.

Zo maak je tomatensoep met tortellini

Fruit de knoflook 1 minuut in een soeppot in de olie op middelhoog vuur. Voeg de blikken tomatenblokjes, oregano, laurier en de bouillon toe. Vul een leeg blik van de tomatenblokjes met water en schenk ook in de pot. Kruid met peper en zout naar smaak. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblaadje.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Als je van een wat grovere soep houdt, sla je deze stap over. Breng weer aan de kook en kook de gevulde pasta mee zoals aangegeven op de verpakking.

Schep de tomatensoep in kommen en schenk in elke kom een scheutje room. Strooi er nog wat basilicum over en je kom dampende tomatensoep met tortellini is klaar.

Culy Homemade: tomatensoep met tortellini

Nog meer lekkere soeprecepten:

Meer leuke content? Like ons op Facebook