Inspiratie 12 jun 2019 Nancy

Deze toffe gerechten maak je met … chips!

Een gerecht bereiden is niet iets waar je direct aan denkt wanneer je een zak chips opentrekt. Toch zijn aardappelchips soms het magische ingrediënt dat je gerecht naar grotere hoogten kan brengen. Van aardappeltortilla tot nasi: haal die zak chips maar vast uit de kast.

Maak er een aardappeltortilla mee

Wist je dat je met aardappelchips een fantástische Spaanse aardappeltortilla kunt maken?  Je hoeft geen aardappelen te schillen en bovendien ben je heel snel klaar.

Het resultaat is een zachte tortilla met een lekkere krokante topping. Ook ideaal om een zak chips op te maken wanneer die niet meer zo vers is.

In chocolate chip cookies

Milk Bar – de bakkerij/dessert bar die onderdeel is van restaurant Momofuku weet wel raad met overschotjes. Zo zijn hun beroemde compost cookies geboren. Eerst slechts bestemd voor de staff meal, nu een veel verkocht item.

Compost cookies zijn chocolate chip cookies, met mini pretzels, butterscotch, havermout, gemalen koffie, mini marshmallows én chips. Probeer het eens: de chips geven een lekkere crunch en een zoute smaak aan het koekje.

Deze toffe gerechten maak je met ... chips!

Top je gebakken rijst

‘Mission Chinese’ is een Chinees restaurant in New York met een cultstatus. Niet voor niets is de chef, Danny Bowien, gevraagd om het aankomende seizoen van de culinair documentaireserie ‘Mind of a Chef’ te presenteren. Hun gebakken rijst is heel populair.

In dit filmpje laat hij zien hoe die gebakken rijst wordt gemaakt in het restaurant. Hij gebruikt Chinese beef jerky – maar je kunt ook een andere soort vlees met véél smaak gebruiken. Bovenop de gebakken rijst gaat een topping van rode ui, koriander en chips. Crunch, crunch, crunch!

Op je sushi

Sushi met een krokante topping: een goddelijke combinatie. Garnalen in panko (gefrituurd Japans broodkruim), knapperige zalmhuid of gefruite uitjes: allemaal lekker.

De sushichef in onderstaande video maakt nigiri met een versgebakken chipje on top. Daarbij gaat wasabi, huisgemaakte mayonaise met gegrilde ui en selder, vers geschaafde truffel en bieslook. Tot slot nog wat cress van selder.

Op een broodje of burger

In Engeland en Amerika kijkt niemand er meer van op als je een handje chips tussen je sandwich steekt. En zo vreemd is dat niet: het geeft een fantastische crunch aan een broodje.

Dus volgende keer dat je die club sandwich bestelt: probeer de chips die je er (vaak) bij krijgt ook eens óp je sandwich. Ook lekker op een hamburger of zelfs tussen een croque…!

https://www.missionchinesefood.com/

Lees ook:

Zo maak je krokante chips van aardappelschillen (zonder te frituren!)

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze toffe gerechten maak je met … chips!
Sluiten