Inspiratie 4 dec 2018 Lai-Wah

Is it the most wonderful time of the year? Tips voor een stressvrij kerstdiner

Is it the most wonderful time of the year? Voor velen is Kerstmis juist de meest stressvolle tijd van het jaar en dan vooral het (voor)bereiden van het kerstdiner. Adem in, adem uit. Relax & chill. Wij geven je tips voor een stressvrij kerstdiner.

Een feestmaal bereiden voor familie en vrienden brengt vaak een boel stress met zich mee. Je wil immers dat het kerstdiner perfect verloopt. Met deze tips zorg je ervoor dat je het kerstdiner (vrijwel) stressvrij doorkomt.

Tips voor een stressvrij kerstdiner

Laten we drinken
Tijdens het voorbereiden van je kerstdiner is het geoorloofd om alvast een straf glas voor jezelf in te schenken. Ja, ook als je om 11 uur in de voormiddag start met koken. Vinden wij toch. Doe het echter wel met mate (houd het bij één glas) en zorg ervoor dat je niet dronken je kalkoen serveert.

Focus op het eten
Stop met het poleren van je wijnglazen, dat doen ze enkel in sjieke restaurants. Stop met je tafeldecoratie zelf te maken, daar heb je winkels voor tegenwoordig. Stop met alle fuzz en focus je enkel op het bereiden van het eten. Da’s al stresserend genoeg.

Let it go! Let it go!
Doe als Elsa en let it go. Je moeder die bij binnenkomst al kritiek heeft op de tafelindeling? Let it go. Je dronken nonkel die emotioneel wordt? Lach ermee. Je zus die haar vieze kerstdessert wil meebrengen? Dan hoef jij dat niet te doen. Je papa die standaard je servies op de verkeerde plaats in je keukenkastje zet? Let. It. Go.

Fancy schmancy
Vergeet de fancy hapjes bij de apéro. Lekkere nootjes, een paar stukken goede kaas en dito charcuterie met een knapperig stuk brood volstaan prima. Onthoud: een glas bubbels maakt een boel goed.

Is it the most wonderful time of the year? Voor velen is kerstmis juist de meest stressvolle tijd van het jaar en dan vooral het (voor)bereiden van het kerstdiner. Adem in, adem uit. Relax & chill. Wij geven je tips voor een stressvrij kerstdiner.

Zorg voor back-upvoedsel in je vriezer
We bedoelen niet voor het geval je kalkoen mislukt (dit kan je!), maar voor de nieuwe vriendin van je nonkel die vegetariër blijkt te zijn, dat irritante neefje dat enkel pizza blieft of je nicht met een kater die liever iets lichts eet. Zorg dat je vriezer voldoende gevuld is om ze allemaal te voorzien van iets dat ze graag eten. Des te meer lekkers voor jou.

Onthoud een ding:
Het kerstdiner is maar eens per jaar. Jullie familiegeluk hangt er niet vanaf (hopen we dan toch). Niemand zal je erop veroordelen als er iets misloopt (hopen we dan toch). Je familie en vrienden zijn allang blij dat jij deze taak dit jaar op je hebt genomen en zij niet hoeven te stressen.

Bron: BBC Good Food

Reageer op artikel:
Is it the most wonderful time of the year? Tips voor een stressvrij kerstdiner
Sluiten