Paulien
Paulien Hotspots 4 jan 2020

The Anthony in Utrecht: chefs uit sterrenzaken koken in een hip klooster

The Anthony is een hotel in Utrecht. Maar het is nog veel meer dan dat, je kan er ook heerlijk eten in een prachtig opgeknapt oud klooster. 

The Anthony is eerder dit jaar geopend in hartje Utrecht. Het restaurant in The Anthony heet ‘The Dine’. Het heeft een keuken die wordt aangestuurd door chefs die in sterrenrestaurants hebben gekookt. Do we have your attention? 

Dineren tussen de kloosterbogen

The Anthony was vroeger een klooster. De eigenaars hebben besloten de elementen van het klooster te behouden, maar die te combineren met een hippe, eigentijdse stijl. In het restaurant dineer je dus tussen de originele bogen.

Het restaurant heeft verder een warme sfeer. Denk aan stoelen met fluweel, een houten vloer en kleurrijke schilderijen aan de muur.

View this post on Instagram

Jaaa, de restaurant week is in volle gang en wat is het lekker druk! Voor een gezellige en vooral heerlijke avond kan je ons 3-gangen Chef's diner voor maar €28,50 reserveren! Dat wordt genieten, met wie wil jij weer eens lekker tafelen en bijkletsen? 🍷🍽😋 Reserveer via de #linkinbio (actie loopt t/m 9 oktober)⁠ ⁠ #theanthonymoment #yourhiddengem #restaurantweek #restaurantweek2019 #entreeawards #entreeawards2019

A post shared by The Anthony Hotel (@theanthonyutrecht) on

Klassieke gerechten met een twist

Omdat het natuurlijk ook een hotel is, kun je er heel de dag lang eten en er dus zowel ontbijten, lunchen als dineren.

En de kookstijl? Bij The Anthony draait het helemaal om producten van Nederlandse bodem, liefst zo lokaal mogelijk. Er worden klassieke gerechten met een twist geserveerd. Bijvoorbeeld carpaccio met Utrechtse kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise (en een vegan versie met biet). Maar ook een steak tartare met een 63 graden ei, een kaaskroket en -iets waar wij heel benieuwd naar zijn- kersenmayonaise!

Aan de vegetariërs is ook gedacht. Zo kun je er genieten van een maissoep met polenta en popcorn, maar ook van een aardappelmousse met truffel, oesterzwam en doperwtenpesto.

View this post on Instagram

In the mood for high quality cuisine from dutch soil? Come and taste our new menu!🤩⁠ ⁠ ⁠ ⁠ #theanthonyutrecht #yourhiddengem #thedine

A post shared by The Anthony Hotel (@theanthonyutrecht) on

Chillen op de zondag

Naast een veelbelovende menukaart, heeft het hotel een leuk concept op zondag: Sunday Dinch. Tijdens deze Sunday Roast kun je lekker tot rust komen met een speciaal voor jou gemixte cocktail en lekkere bar bites. 

Niet zo van de alcohol op de zondag (of gewoon helemaal niet)? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een minstens even lekkere mocktail te krijgen.

Adres en openingstijden The Anthony

‘The Dine’ in The Anthony is van woensdag t/m zaterdag geopend van 18:00 t/m 22:00 uur. Voor ontbijt, lunch en de Sunday Roast kan je even op de website kijken.

Meer hotspots in Nederland:

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
The Anthony in Utrecht: chefs uit sterrenzaken koken in een hip klooster
Sluiten